Francuska nastavila niz

Iz baraža na čelo grupe B

Francuska nastavila niz

Francuska je na Eurobasket stigla u posljednjem vozu, u pomoćnom vagonu zvanom baraž u kojem su snajveći optimisti vidjeli našu Bosnu i Hercegovinu.

Ali Francuska, na smotri najboljih košarkaških reprezentacija ne djeluje ni malo bezazleno. Uz današnju pobjedu nad Latvijom, Trikolori su se popeli na čelo grupe B, iznad Rusije i Njemačke.

U simultanki neponovljivog Parkera igrači Latvije se nisu snašli, pa su teško stečenu prednost od deset poena razlike sa sredine druge četvrtine prosuli do kraja prvog poluvremena. U samom finišu susreta Latvija je zaprijetila još jednom preko Kambale, koji je pogodio za 56:51, a onda promašio šut koji bi njegovu ekipu doveo u egal, pa su Francuzi rutinski dovrili posao i na kraju slavili sa 60:51.

Parker je u ovom susretu ubacio 23 poea, Treaore je dodao 12, a De Colo 9 za Francusku, dok je Kambala bio najbolji u dresu Latvije sa 18 poena, a pratio ga je Janicenoks sa 12.

Francuska je sada prva na tabeli grupe B sa maksimalnim učinkom, Njemačka i Rusija imaju po jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Lativja posljednja bez pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.