Najluđa fudbalska liga u Evropi: Dva kola do kraja, samo je jedan klub bez briga
FOTO: Martigues FC

Totalni haos

Najluđa fudbalska liga u Evropi: Dva kola do kraja, samo je jedan klub bez briga

Haris Zilić

Bliži se kraju sezona u fudbalskoj Evropi. Pojedine lige završavaju 27. i 28. maja, dok su nekim šampionatima posljednje kolo igra 3. i 4. juna ove godine.

Epitet za najluđu ligu u Evropi defnitivno može ponijeti francuska National liga.

Riječ je o trećem rangu francuskog fudbala, a dva kola prije kraja i u vrhu i na dnu je totalni haos.

Liga broji 18 klubova, dva kluba će izboriti promociju u Ligue 2, dok čak šest ekipa ispada u četvrti rang odnosno National 2 ligu.

Za promociju se bori pet ekipa dva kola prije kraja. Martigues ima 57 bodova, Concarneau 56 kao i Dunkerqoue, Red Star je na 54, a Versailles na 51 osvojenim bodom.

Na šestoj poziciji je bivši prvoligaš Sedan sa 46 bodova i oni su jedini mirni dva kola prije kraja, jer matematički ne mogu da se bore za promociju, a matematički ne mogu završiti u opasnoj zoni.

Oglasi

Od sedmoplasiranog Orleansa koji ima 44 boda nastaje totalno ludilo.

Sedmoplasirani Orelans ima 44 boda, a Avranches u opasnoj zoni na 14. poziciji ima 39 bodova, kao i Bourg na 13. poziciji koji je također u opasnoj zoni.

Stade Brichoin sa 35 bodova također nije matematički ispao i može se spasiti opstanka.

Paris 13, Le-Puy-en-Vay i Bartia-Borgo su matematički ispali u četvrti rang, ali još bi mogli da se spase, zavisi ko od četvrtoligaša dobije licence za treći rang.

Dakle, dva kola prije kraja, 18 klubova, a samo je jedan miran i može opušteno privesti sezonu kraju.

Top Komentari

atomskimrav
Nisu oni vidjeli PL BiH, kako ju je Vico napravio zanimljivom. Definitivno moze pod ruku sa ovom Francuskom 3 ligom.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi