Francuzi su uradili ono što se nikad ne radi, Argentinci ih mogu poslati na stub srama za sva vremen

Sve bi im se moglo obiti o glavu

Francuzi su uradili ono što se nikad ne radi, Argentinci ih mogu poslati na stub srama za sva vremen

Admin Čaušević

Francuska će igrati svoje treće finale Svjetskog prvenstva u ovom stoljeću. Nakon evropskih selekcija Italije i Hrvatske ovaj put će Trikolori za rivala imati Argentinu. Uoči finalnog meča Francuzi su napravili ono što se nikad ne radi zbog čega će u slučaju poraza sigurno završiti na stubu srama.

Reprezentacija Francuske ima priliku da postane prva selekcija koja je uspjela odbraniti titulu prvaka svijeta nakon što je to posljednji put za nogom pošlo fudbalerima Brazila sada već davne 1960. godine.

Iako desetkovani povredama brojnih zvijezda Galski Pijetlovi su pokazali koliko su moćna i bogata fudbalska nacija da su bez većih poteškoća uspjeli doći do novo finale gdje ih čeka Argentina.

Leo Messiju će to biti posljednja prilika za zlato sa Mundijala pa je to vjerovatno glavni razlog zašto će Gaučosi izabranicima Didiera Deschampsa biti najveći zalogaj do sada.

Francuzi su uoči finala i dali motiv više Argentincima te se na neki način "sami sebi pucali u nogu" pošto su se unaprijed proglasili Svjtskim prvacima. Tačnije, to je uradio Nike.

Naime, Nike je već dao u prodaju dresove reprezentacije Francuske sa tri zvijezdice iznad grba od kojih svaka predstavlja jednu titulu prvaka.

Oglasi

Ko bi u prošlosti napravio sličnu stvar na terenu bi mu se obično obilo sve o glavu te bi protivnik bio taj koji bi se radovao. Upravo iz tog razloga u slučaju poraza ovaj potez bi bio pravi autogol za Francuze.

Preuranjeno slavlje nikad nije dobro pogotovo kada se na suprotnoj strani nalazi vrlo vjerovatno najbolji igrač svih vremena koji sutra ima priliku da postane besmrtan. Naravno, riječ je o Messiju.

Finalni duel će na neki način biti sudar dvije generacije. Odnosno odlazećeg Messija i dolazaćeg Kyliana Mbappea koji je na pravom putu da preuzme svjetski tron.

Obojica su postigla po pet golova i u igru su za zlatnu kopačku. Ko će između njih dvojice biti najbolji igrač turnira vjerovatno će najviše zavisiti od konačnog ishoda finala.

Inače, Argentina i Francuska do sada imaju dvije titule prvaka svijeta pa ko god u nedjelju u zrak podigne najvažniji trofej u svijetu fudbala imat će priliku da prišije i treću zvjezdicu.

Najtrofeniji je i dalje Brazil sa pet titula iako Selecao već 20 godina nije igrao finale, zatim slijede Njemačka i Italija sa po četiri osvojena pehara na Mundijalima.

Top Komentari

nestofino
Galski Pijetlovi su tu gdje jesu , jer imaju pola ako ne i više od pola ( ne ) Francuza a da im igraju samo " bijelci" bili bi prosječna repka ako ne kao i San Marino. Ja sam do jučer nekako navijao za ove ( smrdljive ) Francuze ali kada sam vidio šta su uradili BRATU Karimu, e vala izgubili dabogda. Hajmo Lessi da jednom i tabe navijam.
2 1
user1666374721
Niste informirani, valjda Nike zna šta je platio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi