L'Equipe zna gdje je puklo: "Prije dva mjeseca, na dodjeli Zlatne lopte..."

Benzema i Deschamps nisu u najboljem odnosu

L'Equipe zna gdje je puklo: "Prije dva mjeseca, na dodjeli Zlatne lopte..."

Edmir Škorić

Dva dana prije finala Svjetskog prvenstva, u kojem se sastaju Argentina i aktuelni svjetski prvak Francuska, podiglo se dosta prašine oko 34-godišnjeg napadača Karima Benzeme.

Nogometaš Real Madrida povrijedio se prije dolaska u Katar. Unatoč tome, Didier Deschamps nije odlučio pozvati drugog igrača, pa je Benzema ostao na raspolaganju do kraja turnira.

Trenutno se osjeća spremno, igrao je jednu prijateljsku utakmicu za Real Madrid i vjerovalo se da će doći na nedjeljno finale i barem biti na klupi, no čini se da je najbolji igrač svijeta odustao od toga.

Pojavile su se razne glasine. Prema posljednjim, Benzemi je Deschamps još na početku rekao: "Žao mi je što moraš da nas napustiš", što je napadač alžirskog porijekla jasno shvatio kao da nije potreban i da na njega više ne računaju.

Prema informacijama novinara francuskog lista L'Equipe, Deschamps je bio nezadovoljan činjenicom da je Benzema prije dva mjeseca na gala dodjeli Zlatne lopte zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe do laskavog priznanja, ali ne i samom selektoru Francuske.

Oglasi

Njih dvojica ni prije ove geste nisu bili najbolji prijatelji, no nakon gala svečanosti navodno su stvari postale još gore.

Određena ravnodušnost Deschampsa prema "temi Benzema" osjetila se i nakon polufinala s Marokom (2:0). Kada su ga upitali hoće li Benzema nastupiti u finalu završnog turnira, selektor Trikolora je odgovorio samo: "Radije ne bih o tome, dajte sljedeće pitanje".

Benzema nastavlja sa pripremama s ostatkom Realove ekipe koja je tu, igrao je u četvrtak protiv Leganesa (1:1), ali u nedjelju neće biti prisutan na finalu, barem ne kao sudionik, možda doputuje da s tribina bodri svoje saigrače.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema je imao nezaboravnu godinu, a ona bi se završila na savršen način ako u nedjelju Francuska osvoji naslov svjetskog prvaka. Bio ili ne u Dohi, Benzemi će pripasti medalja jer je među prijavljenim igračima za turnir bez obzira što nije odigrao nijednu minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi