Sudbina mu se sveti zbog Benzeme: Pet prvotimaca zbog bolesti propuštaju finale

Pitanje je ko će igrati?

Sudbina mu se sveti zbog Benzeme: Pet prvotimaca zbog bolesti propuštaju finale

Esmer Oštraković

Nove užasne vijesti stigle su selektoru Francuske reprezentacije Deschapsu, a vezane su za dva štopera, Raphaela Varanea i Ibrahima Konatea.

Nakon što su utakmicu protiv Maroka propustili Rabiot i Upamecano i to upravo zbog visoke temperature, na isto se jučer požalio Coman koji je propustio trening.

Ipak, tu se nisu završile loše vijesti za Francuze, jer su iste simptome dobila još dva reprezentativca, a to su Konate i Varane.

Tako su samo dva dana prije utakmice čak petorica reprezentativaca Francuske upitna za nastup na finalnoj utakmici.

Zanimljivo je da Varane i Upamecano čine stoperski tandem, a Upamecana je na utakmici protiv Maroka mijenjao upravo Konate.

Coman također ima jako dobru minutažu, a Rabiot je u svim dosadašnjim utakmicama bio prvotimac, naravno kada je bio zdrav.

Ovo bi tako moglo zadati ogromne probleme Deschampsu jer je izostanak čak pet reprezentativaca veliki hendipek za bilo koju selekciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, sigurno je da će svaki nogometaš dati svoj zadnji atom snage, posebno jer se radi o finalu Svjetskog prvenstva.

Jedino je pitanje, da li igrači koji do sada nemaju previše odigranih minuta mogu zamijeniti standardne prvotimce.

Top Komentari

King_Kenny
...1998.su pred finale otrovali Ronalda da ne moze igrati protiv njih...mozda im neko vraca...
1 0
user1652028573
Rabiot i Upamecano su se vratili u ekipu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi