Francuska preko Grčke do Španije

Eurobasket 2009

Francuska preko Grčke do Španije

Francuska je poenima De Cola u posljednjim trenucima susreta savladala Grčku sa 71:69 i tako u četvrtfinalu najvjerovatnije ide na Španiju.

Iako je selektor Francuske Collet posljednju četvrtinu na klupi ostavio Tonya Parkera, Francuzi su i sa rezervnom ekipom uspjeli stići do pobjede nad Grčkom. Doduše, ni jedna ekipa nije htjela izabrati Špance u četvrtfinalu. Poraženi iz ovog susreta, selekcija Grčke, u četvrtfinalu će ići na poraženog iz susreta Slovenija - Turska, što je vjerovatno bolja opcija od Španije.

U posljednjem napadu na sustetu, De Colo pogađa šut iz okreta preko ruke te utakmica na sreću svih pristunih ne odlazi u produžetak.  U pobjedi je Koffi zabio 14, Parker je u 21 minutu ubacio 12, dok su Bokolo i Turiaf ubacili svaki po 10. Spanoulis je bio prvo ime Grka sa 16 koševa, Schortsanitis je zabio 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.