Deschamps umanjuje Džekinu majstoriju: "Igrač mi nije imao sreće, lopta mu prođe kroz noge..."

Nakon remija u Strasbourgu

Deschamps umanjuje Džekinu majstoriju: "Igrač mi nije imao sreće, lopta mu prođe kroz noge..."

A. Čaušević

Edin Džeko je opet pokazao neupitnu klasu. Baš kao prije deset godina opet je zaledio Francuze.

Prvi put je to uradio u Parizu, a ponovio i u Strasbourgu. Dijamant je opet zasijao punim sjajnom i postigao prelijep gol, 60. u dresu reprezentacije.

Epilog utakmice je bio isti. Završeno je 1:1. Gol je naš nacionalni tim primio nesretno, ali obzirom da je na drugoj strani bio svjetski prvak remi je i više nego zadovoljavajući.

Iako je bio zagrađen nekolicinom protivnika Džeko je uspio matirati Llorisa preciznim udarcem sa oko 20 metara. Kod šuta je prošla lopta kroz noge Presnelu Kimpembeu.

Poslije utakmice Didier Deschamps je pokušao umanjiti vrijednost Džekine majstorije kazavaši da defanzivac PSG-a nije imao sreće.

"Žalim zbog kola kojeg smo primili nakon poprečnog pasa u fazi konstrukcije. I Kim (Kimbempe) nije imao sreće, lopta mu je prošla kroz noge", rekao je Deschmaps.

Oglasi

"Ali ne žalim ni za čim. Imali smo namjere da pobijedimo. Sve smo uradili dobro. Reagovali smo. U drugom poluvremenu smo imali manji posjed, nismo ih mogli visoko pritiskati", dodao je iskusni stručnjak.

Inače, Francuska iz četiri utakmice ima osam bodova, Ukrajina je također odigrala četiri utakmice uz četiri boda, dok osim BiH još Finska i Kazahstan imaju po dva boda.

Izabranike Ivayla Peteva do kraja kvalifikacija čekaju dva meča protiv Kazahstana, dva protiv Ukrajine te jedan protiv Finske.

S eventualne tri pobjede na domaćem terenu te gostujućim trijumfom nad Kazahstancima osvojili bismo još 12 bodova što bi sa trenutna dva na kraju moglo biti dovoljno za drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bosna i Hercegovina naredni meč kvalifikacija igra u utorak protiv Kazahstana i pod imperativom je pobjede da se dovede u dobru poziciju za ostatak kvalifikacija u oktobru i novembru.

U subotu će Ukrajina dočekati Francusku, a Finci Kazahstan. U tim mečevima držat ćemo plačeve gostujućim selekcijama.

Top Komentari

Edin Merlin
Ali si zato ti imao srece orangutane usrani,jer si dobio NEPOSTOJECI korner i priznat ti je NEPOSTOJECI GOL .. mrs smece jedno usrano primitivno..
27 1
DR_GAZiJA
Inace, VAS GOL(autogol) je PRAVA MAJSTORIJA...SMRADU NEREALNI..
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi