Francuska slavila protiv Njemačke, SAD iznenadile Italiju

Prijateljske utakmice

Francuska slavila protiv Njemačke, SAD iznenadile Italiju

U dvije vrlo zanimljive prijateljske utakmice, Francuska je kao gost savladala Njemačku (1:2), dok su SAD izenenadile Italiju u Genoi, pobijedivši 0:1.

Francuska nastavila odličnu seriju, bez poraza godinu i pol

U jednoj od najzanimljivijih večerašnjih utakmica, Francuska je u Bremenu savladala reprezentaciju Njemačke rezultatom 1:2.

Prvi dio prvog poluvremena, pripao je Francuzima, koji su u dva navrata, nakon kornera, preko Ramija i Cabayea opasno prijetili, ali nije bilo promjene rezultata.

Ipak, u 21. minuti nakon lijepe i tečne akcije, Giroud pogađa za 0:1 i zasluženo vodstvo Francuza u tome trenutku.

Nakon toga, Nijemci su krenuli odlučnije ka golu Llorisa, a u finišu su preko Klosea i Kroosa, koji je pogodio stativu, imali dvije dobre prilike, ali je rezultat ostao nepromijenjen, pa se na poluvrijeme otišlo sa 0:1.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto mirnije. Francuzi su prilično dobro kontrolisali igru na sredini terena i nisu dozvolili Elfu da napravi neke izrazitije prilike.

U 67. minuti, Njemačka je imala odličnu priliku za poravnanje, ali je Gomez na jedan centaršut za malo zakasnio pa je ostalo 0:1.

Već u narednom napadu, uslijedila je kazna; Debuchy je odlično ubacio u peterac, a u gužvi se najbolje snašao Malouda za velikih 0:2.

Do kraja je Cacau u 90. minuti samo uspio ublažiti poraz Nijemaca, pa je Francuska nakon poraza od Bjelorusije u septembru 2010. godine, još uvijek ostala neporažena, a zanimljvo je, da su posljednji poraz od Njemačke doživjeli još davne 1987. godine.

Blijeda igra Italije, SAD slavile u Genoi

Italija je na svome terenu iznenađujuće poražena od SAD-a rezultatom 0:1.

Od početka utakmice, Italijani su imali terensku inicijativu, a prvu i ispostavilo se najbolju priliku su imali na samomom početku utakmice, kada je nakon prodora Maggia i centaršuta, šutirao Motta, a Howard sjajno odbranio.

Do kraja poluvremena, Azzurri su napravili još nekoliko poluprilika, ali bez većih uzbuđenja.

Na otvaranju drugog poluvremena, Amerikanci stižu do prednosti. Altidore je dobro primio jednu loptu u kaznenom prostoru, ostavio povratnu za Dempseya, koji prizemnim šutem matira Buffona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijanski selektor, Cesare Prandelli je sa izmjenama pokušao doći do izjednačenja, ali Italijani nisu uspjeli iskoristiti nekoliko dobrih šansi do kraja, pa je ostalo 0:1, za historijsku i prvu pobjedu SAD protiv Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.