Čak 270.000 Francuza potpisalo peticiju, zahtijevali su da se utakmica sa Švicarskom ponovo igra

Apsurdno

Čak 270.000 Francuza potpisalo peticiju, zahtijevali su da se utakmica sa Švicarskom ponovo igra

Edmir Škorić

Očajni navijači francuske nogometne reprezentacije ne znaju šta od muke, pa su eto došli i na ideju da traže ponavljanje utakmice.

Na početku valja odmah naglasiti da od ponavljanja naravno nema ništa. Švicarska je zasluženo, nakon penala, prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva i čeka je danas duel sa Španijom.

Što se Francuske tiče, nastao je potpuni razor u nacionalnom timu nakon što Kylian Mbappe nije uspio da realizuje penal. Pojavile su se razne priče, dosta je nesuglasica i svađa među igračima, selektor trpi velike kritike, čak su se i roditelji nekih igrača umiješali tvrdeći da su ovi ili oni zbog ovog ili onog razloga krivi za sramotno ispadanje aktuelnih svjetskih prvaka.

Oko 270.000 je potpisalo peticiju tražeći da se ponovi duel Francuske i Švicarske tvrdeći da je golman Sommer napustio gol-liniju kada je Mbappe pucao (ispostavilo se) odlučujući penal. No, naravno, postoji VAR, da je švicarski golman pogriješio sigurno bi se penal ponovio.

Sličnu peticiju potpisali su Poljaci nakon četvrtfinalne utakmice protiv Portugala prije pet godina. Tada su ispali na penale, ali su tvrdili da njemački sudija Felix Brych nije uočio kako je Rui Patricio, golman Portugala, napustio gol-liniju nakon što je Jakub Blaszczykowski pucao. Istina, tada su oni bili u pravu, Francuzi nisu, no naravno sve je ostalo na online peticijama.

Francuski navijači naprosto pogrešno tumače nogometna pravila valjda zato što ne mogu da se pomire s činjenicom da umjesto njih danas Švicarska od 18 sati u Sankt Peterbourgu igra za polufinale protiv Španije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U drugom današnjem četvrtfinalnom duelu od 21 sastaju se Belgija i Italija. Dan kasnije slijede dueli Engleske i Ukrajine, odnosno Danske i Češke. Finale će se igrati 11. jula, a u dosadašnjem dijelu turnira zaista smo mogli da uživamo u pravom nogometu i velikim dramama. Možda i najveća bila je spomenuta u kojoj su snage odmjerili Francuzi i Švicarci.

Francuska je imala 3:1, ali se Švicarska uspjela spasiti, izboriti penale, a onda poslati svjetske prvake kući.

Top Komentari

Arnel925
Ja zahtjevam da se ponovi utakmica protiv Nigerije
14 0
DamirT
A nisu se Francuzi bunili kad je Henry na ocigled svih rukom postigao gol protiv Irske i izbacio ih iz baraza...Nek se sjete svojih kradji malo,pa nek pricaju nesto drugim.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi