Porodice uobraženih francuskih zvijezda napravile skandal nakon ispadanja

Isplivali detalji na vidjelo

Porodice uobraženih francuskih zvijezda napravile skandal nakon ispadanja

Admin Čaušević

U Francuskoj se i dalje priča o bolnom i šokantnom ispadanju od Švicarske u osmini finala Evropskog prvenstva. 

Francuski mediji uveliko pišu o sknadalu na tribinama stadionu u Bukureštu nakon što je utakmica okončana pobjedom Švicaraca boljim izvođenjem penala.

Došlo je do žestoke svađe između porodica uoobraženih francuskih zvijezda, a u svemu je prednjačila majka Adriena Rabiona, Veronique.

Veronique je prvo napala porodicu Paula Pogbe i to odmah nakon što je okončano regularni dio igre, dakle prije proužetaka.

Njoj je zasmetalo što je u posljednjim minutama veznjak Manchester Untieda igzbuio jednu loptu i tako dozvolio Švicarcima da izjednače na 3:3.

Nakon fatalnih penala krenula je i u obračun sa porodicom Kyliana Mbappea koji je propustio realizovati peti penal, što je značilo eliminaciju Trikolora.

Oglasi

Zatražila je od roditelja mlade zvijezde PSG-a da svog sina učine manje arogantnim te da promijeni svoje ponašanje. Poslije toga je nastala žestoka rasprava i verbalna svađa koja je trajala nekoliko minuta.

Veronique je od ranije etiketirana kao kontroverzna osoba jer je sina odgovarala od produženja ugovora s PSG-om, kako bi zaradili što više novca potpisom za drugi klub. Na kraju je njen sin završio u Juventusu.

Inače, javnost u zemlji galskih pijetlova je poprilično ogorčena, posebno na selektora Didera Deschampsa koji je prema njihovim pisanjima imao nekoliko užasnih taktičkih odluka.

Najviše mu zamjeraju što je iz igre izveo Antoinea Griezmanna i što je nije iz igre izvadio Kylanea Mbappea koji sinoć u Bukureštu nije imao svoju noć i na kraju je promašio odlučujući penal za Trikolore.

Deschampsova pozicija selekotra se dobro uzdrmala, a u narednim danima ćemo vidjeti hoće li legendarni Francuz predvoditi selekciju u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Francuzi su generalno na ovom prvenstvu igrali tanko, nisu ličili na onu ekipu iz Rusije. U grupnoj fazi je pobijeđena Njemačka, dok su protiv Portugala i Mađarske upisani remiji.

Navijači su očekivali da bi ova generacija mogla spoijiti svjetsku i evropsku titulu kao Španci 2008. i 2010. godine, ali na kraju su ostali duboko razočarani ranom eliminacijom na EURO-u.

Top Komentari

bk123
Ko da pioniri igraju pa im se roditelji svadjaju na tribinama.
7 1
Edin Merlin
Čujte,kuri me bolac kako za usranu Francusku tako i za njihove porodice….
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi