Francuski klubovi već odredili datum za start nove sezone

UEFA-i se neće svidjeti

Francuski klubovi već odredili datum za start nove sezone

Admin Čaušević
Teme:

Pandemija koronavirusa je izazvala haos u francuskom fudbalu kao i većini evropskih liga, izuzev bjeloruske. 

Mnogi klubovi su u teškoj situaciji, međutim državne institucije i fudbalski savezi ne uspjevaju da pronađu novo rješenje za aktuelnu, ali i sljedeću sezonu.

Nakon jučerašnejg sastanak putem video konfernecije klubovi iz Ligue 1 su odlučili da sljedeća sezone započne za vikend 22. i 23. augusta.

Međutim, zdravstvena situacija u Francuskoj te UEFA bi bim mogli promijeniti planove. Koronavirus ne jenjava, dok je krovna evropska organizacija za august planirala završnicu Lige prvaka i Europa lige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S obzirom da će se Evropsko prvenstvo igrati sljedećeg ljeta naredna takmičarska godina će se igrati u ubraznom ritmu i praktično bez odmora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi