PSG sprema otkaz Tuchelu, a zna se koga žele za novog trenera

U igri su dvojica kandidata

PSG sprema otkaz Tuchelu, a zna se koga žele za novog trenera

E. Čaušević

Francuski mediji pišu danas da bi PSG na kraju ove sezone mogao uručiti otkaz Thomasu Tuchelu ukoliko ne napravi ozbiljan rezultat u Ligi prvaka.

Parižani su se uspjeli plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja, ali ih je sigurno poremetio prekid sezone zbog pandemije koronavirusa. No, u Parizu već razmišljaju o novoj sezoni i očito je upitno da li će Tuchel ostati trener PSG-a.

L'Equipe piše da će Tuchel gotovo sigurno dobiti otkaz ukoliko ovaj klub ne napravi ozbiljan rezultat u Ligi prvaka, a naravno cilj je osvajanje ovog prestižnog takmičenja.

Navodno, u klubu već imaju ideje ko bi mogao biti novi trenera, a na listi želja su dvojica stručnjaka. To su Zinedine Zidane i Massimiliano Allegri. Zidane je trener Real Madrida i ima ugovor na još dvije godine zbog čega će biti teže očekivati da će preuzeti PSG ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, u prilog Parižanima ide činjenica da se špekuliše da bi Zidane mogao dobiti otkaz u Realu, a ukoliko se to desi čini se da će PSG biti naredna destinacija.

Ukoliko ne uspiju dovesti Zidanea naredna meta je Allegri. Pregovori s njim će sigurno biti dosta lakši jer je on trenutno bez angažmana. Allegri je uzeo godinu dana odmora nakon što je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Juventusu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi