Francusko slavlje pretvorilo se u tragediju

Smrtno stradale dvije osobe

Francusko slavlje pretvorilo se u tragediju

Edmir Škorić

Veliko slavlje uslijedilo je nakon što je Francuska jučer pobijedila Hrvatsku s 4:2 u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Francuska je do jutarnjih sati slavila veliki uspjeh svojih nogometaša, ali slavlje diljem ove zemlje nije proteklo bez ružnih scena. Iako su najizraženiji bili elementi sreće, na kraju su stigle i ružne vijesti.

U silnom radovanju smrt su izgubila dva navijača Trikolora. U alpskom gradu Annecy 50-godišnji navijač je preminuo usljed slavlja, a u Sen Felixu je također preminuo 30-godišnjak koji se automobilom zapucao u drvo.

U Parizu se dogodio veliki broj pljački protekle večeri, grad je bio pod velikom opsadom navijača i na kraju je bilo i obračuna između policije i onih koji su očigledno željeli ovu noć iskoristiti u "privatne svrhe".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U jednom dijelu Lyona huligani su razbijali automobile i kante za smeće, divljali i palili sve pred sobom, pa je policija imala pune ruke posla. U blizini Nancyja je zabilježeno kako je teško stradao trogodišnji dječak kao i dvije šestogodišnje djevojčice.

Ko zna šta se još sve izdešavalo na ulicama francuskih gradova tokom proteklih dvadesetak sati, ali s obzirom na uspjeh sjajne generacije slavlje će potrajati još neko vrijeme.

Top Komentari

Kettenhund
Auto se "zapucalo"... Juce sa ovog portala islijavaju kolegu novinara iz spanije, koji je Mandzukicu postavljao pitanje na engleskom i ocigledno se zbunio. Ali tako to obicno biva, ismijavaju se oni najgori. U zivotu nisam u jednim novinama, bilo u pisanom ili internet izdanju, procitao da se auto "zapucalo". Velika razlika je izmedju govornog i standardnog jezika, ali na privatnim fakultetima, ocigledno, to buducim "novinarima" niko ne govori.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije