Francuskom klubu zanimljiv Giroud: To je primamljiva opcija...

Francuz mijenja sredinu?

Francuskom klubu zanimljiv Giroud: To je primamljiva opcija...

Napadač Chelseaja Olivier Giroud želja je Nice i to ne kriju u ovom francuskom klubu.

Podsjetrimo, Giroudu ugovor sa Chelseajem ističe na kraju ove sezone i još uvijek nema zvaničnih informacija o produženju istog iako Chelsea ima tu opciju.

I, dok se ta situacija još nije riješila, drugi klubovi pokušavaju 'namamiti' Girouda u svoje redove, a jedan od njih je Nica.

To je priznao i njen sportski direktor Gilles Grimandi.

"Primamljiva je opcija za nas dovođenje Girouda", kaže Grimandi za l'Equipe i nastavlja: "Znam ga vrlo dobro. Bio sam jedan od onih koji su učestvovali u njegovom transferu iz Montpelliera u Arsenal. On nudi garanciju u smislu efikasnosti. Sviđa nam se njegov profil, ali on je na drugoj planeti. Nedostupan je".

Inače, Giroud ove sezone briljira u Evropa ligi gdje je na 11 utakmica postigao 10 golova, dok je daleko slabiji u Premier ligi gdje je odigrao 25 mečeva i postigao tek dva gola.

U Chelseaju još jednu sezonu ostaje napadač koji je stigao umjesto Džeke

Inače, nedavno je o njegovom statusu u klubu govorio i trener Maurizio Sarri. Ako mu je vjerovati, Francuz sigurno neće nigdje otići već će Chelsea iskoristiti mogućnost produžetka saradnje na dodatnih godinu dana.

"On je siguran, pošto klub ima opciju da produži ugovor na još jednu sezonu. Razgovarao sam s ljudima u klubu prije dva dana i dogovorili smo se da mu produžimo ugovor. Dakle, on ostaje. Razgovarao sam sa Marinom (direktor kluba) i ona ovu opciju ne dovodi u pitanje", kazao je nedavno Sarri.

Inače, sam napadač je prije nekoliko sedmica izjavio da bi volio igrati više.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Frustriran sam kada nisam na terenu, iako se trudim da to ne pokazujem", priznao je Giroud u razgovoru za Sky Sports, pa dodao:

"Pokušavam da tu frustraciju pretvorim u nešto pozitivno. Nisam sretan, želim da uživam na terenu i više vremena provodim u igri. Imam 32 godine, bliži se polako kraj karijere koju bih volio završiti na pravi način", istakao je napadač koji je s Francuskom na minulom Mundijalu osvojio prvo mjesto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi