Chelsea se oglasio nakon što Hazard nije izabran u idealni tim: Iznenađeni smo!
Eden Hazard ove sezone ima učinak od 16 golova i 13 asistencija. Po ukupnom učinku je prvi igrač Premier lige, ali to mu je bilo nedovoljno da uđe u idealni tim (Foto: EPA)

Ne mogu da vjeruju

Chelsea se oglasio nakon što Hazard nije izabran u idealni tim: Iznenađeni smo!

Midhat Šljivak

Eden Hazard vjerovatno broji posljednje sedmice u dresu londonskog Chelseaja.

Sve je izvjesnije da će reprezentativac Belgije ovog ljeta potpisati za Real Madrid, a Chelsea bi za usluge ovog fudbalera trebao inkasirati više od 100 miliona eura.

Ipak, iako se uskoro rastaje od Hazarda, Chelsea je danas uputio zanimljivu obavijest nakon što su saznali da Hazarda nema u idealnoj postavi Premiershipa.

Ovu odluku su saopštili kao veoma iznenađujuću...

"Naša 'desetka' igra fantastičnu sezonu punu vrhunskih momenata i njegovo izostavljanje iz najboljeg tima je za nas velikoo iznenađenje. Njegova statistika iz ove sezone jednostavno nije mogla da promakne, jer igra svoju najbolju sezonu kada su golovi i asistencije u pitanju i vodeći je igrač Premiershipa po tom parametru", saopšteno je iz Chelseaja.

Idealni tim Premier lige odabralo je glasovima profesionalnih fudbalera, a izabrano je 10 od 11 fudbalera iz Manchester Cityja i Liverpoola.

Jedini koji je 'upao' na listu je veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba. Niko ne zna zašto, jer je Francuz ove sezone itekako skroman.

Ovako izgleda idealni tim engleske Premier lige bez nekoliko velikih zvijezda u svom sastavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi