Francuzi izborili put u Poljsku

Eurobasket 2009

Francuzi izborili put u Poljsku

Francuska je posljednji učesnik Eurobasketa u Poljskoj. Francuzi su večeras u drugoj utakmici baraža pregazili Belgiju rezultatom 92:54, i tako ukupnim rezultatom 158:124 izborili mjesto u Poljskoj. Francuska je opravdala ulogu velikog favorita u dvomeču s Belgijancima, a navijači Les Bluesa se nadaju da nikad više neće morati u baraž.

Francuze su do pobjede vodili odlični NBA trojac Ronny Turiaf, Tony Parker i Boris Diaw. Turiaf je imao 19 poena i 9 skokova, Parker 16 poena, a Diaw 13 poena, dok je u redovima Belgije jedini dvocifreni igrač bio Christophe Beghin sa 11 poena. 

Francuska će na Eurobasketu igrati u grupi B u Gdansku zajedno s reprezentacijama Rusije, Njemačke i Latvije, a bez obzira što su Francuzi izborili put na Eurobasket tek kroz baraž, oni će na njemu biti jedni od favorita za medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.