Francuzi kao “beton”
Parker predvodi Francuze

Košarkaška reprezentacija “Tricolora”

Francuzi kao “beton”

Košarkaška reprezentacija Francuske koja će učestvovati u baražu za pokušaj plasmana na “Eurobasket 2009” imaće na raspolaganju čak devet  NBA igrača.

Ovaj podatak najbolje govori o tome da su “Tricolori” odlučni u namjeri da se plasiraju na EP u Poljskoj koje će održati u septembru.

Francuzi se nalaze u grupi sa Italijom i Finskom, a pobjednik će u dvomeču odmjeriti snage sa najboljim iz druge grupe u kojoj su BiH, Portugal i Belgija.

Na spisku su: Tony Parker (San Antonio Spurs), Alexis Ajinca (Charlotte Bobcats), Nicolas Batum (Portland Trailblazers), Yannick Bokolo (Gravelines), Nando De Colo (Cholet), Aldo Curti (Entente Orleanaise), Mamoutou Diarra (PAOK), Boris Diaw (Charlotte Bobcats), Laurent Foirest (Asvel), Joseph Gomis (Unicaja Malaga), Alain Koffi (Le Mans), Adrien Moerman (Entente Orleanaise), Joakim Noah (Chicago Bulls), Tony Parker (San Antonio Spurs), Johan Petro (Denver Nuggets), Florent Pietrus (Pamesa), Mickael Pietrus (Orlando Magic), Ali Traore (Asvel), Ronny Turiaf (Golden State Warriors).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.