Francuzi nakon preokreta slavili protiv Poljske

Francuzi nakon preokreta slavili protiv Poljske

D. Rakanović

Košarkaši reprezentacije Francuske savladali su Poljsku rezultatom 78:75 u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa. 

Poljaci su bolje otvorili meč i stekli dvocifrenu prednost na ulasku u posljednji minut (20:9), ipak sa četiri vezana poena De Coloa Francuzi smanjuju zaostatak na kraju prvog perioda na sedam poena (20:13). 

U drugom periodu Poljaci su održavali stečenu prednost, a na poluvrijeme se otišlo sa osam poena prednosti za Poljsku (34:26). 

U nastavku utakmice Francuzi uspijevaju da preokrenu rezultat. Treću četvrtinu izabranici Vincenta Colleta dobili su sedam poena razlike i smanjili zaostatak pred posljednjih deset minuta (52:51). 

U posljednjem period Francuzi su prvi put do prednosti došli trojkom Jacksona na sedam minuta prije kraja (61:59). Do kraja meča nisu ispuštali prednost i ubiljećili su treću pobjedu na Evropskom prvenstvu. 

U selekciji Francuske istakao se Thomas Heurtel sa 23 poena, uz šest asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Dvocifren je bio i Boris Diaw sa 13 poena. 

Kod Poljaka istakao se Waczynski sa 15 poena, a Cel je ubacio poen manje. Pratili su ih Ponitka sa 12 i Koszarek sa 10 poena. 

Francuzi nakon četiri odigrane utakmice imaju omjer od tri pobjede i jednog poraza i nalaze se na drugoj poziciji.  U posljednjem kolu će igrati sa Slovenijom za prvo mjesto u grupi A. 

Poljaci imaju jednu pobjedu iz četiri meča, a u posljednjem kolu igraće protiv Grčke za prolaz među 16 najboljih ekipa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi