Francuzi naljutili Lamparda

"Takav tretman je mogao biti bolji..."

Francuzi naljutili Lamparda

Frank Lampard je naišao na dodatne probleme, pošto se sa reprezentativnih akcija nekoliko igrača Chelseaja na Stamford Bridge vratilo sa povredama.

Jedan od njih je i N'Golo Kante koji svakako ima dosta problema sa povredama ove sezone.

Trener Chelseaja Frank Lampard nije bio zadovoljan tretmanom Kantea u reprezentaciji i jasno je da smatra da se sjajnog veznjaka nije trebalo bespotrebno "maltretirati" kada je bilo jasno da ne može igrati. Vjerovatno Plavci smatraju da se Kante trebao ranije vratiti iz reprezentacije.

"Prije reprezentativne pauze, znam da je Didier Deschamps šaljivo govorio o Olivieru Giroudu, ali tu nije bilo loše namjere, razumjem to... Svi imamo svoje probleme u izboru igrača, a on je imao svoje za protekle dvije utakmice", rekao je trener Chelseaja Frank Lampard, pa nastavio:

"Ali sutacija sa Kanteom nije bila za smijeh jer smo komunicirali sa Deschampsom prije prošle reprezentativne pauze pošto je on bio povrijeđen, pa nije mogao ići... Mislili smo na dobrobit igrača, on nije išao i obojica smo se složili po tom pitanju. Stvari bi tako trebale funkcionisati".

"Nakon prve utakmice za koju je ispao iz konkurencije, testirano je da li je spreman za drugu utakmicu - bilo je jasno da ne može igrati. Onda se ipak našao na klupi tokom utakmice, tako da tu nije bilo komunikacije. Nije stvar za smijanje. Prije svega zbog Kentea, on nije neiskusan igrač, dugo igra, osvojio je Svjetsko prvenstvo, fanastičan je. Mislim da se je u ovoj situaciji njegov tretman mogao biti bolji", poručio je Lampard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Chelsea danas od 16:00 sati na svom terenu igra meč 9. kola Premier lige protiv Newcastlea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije