Turska uzela bod Francuskoj i praktično osigurala nastup na Evropskom prvenstvu
Remi s kojim puno zadovoljnija može biti Turska

Francuzi su u dvije utakmice protiv Turske osvojili samo bod

Turska uzela bod Francuskoj i praktično osigurala nastup na Evropskom prvenstvu

S. Pašalić, foto: EPA

Francuska je u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekala na domaćem terenu Tursku i odigrala 1:1.

Domaći su od početka krenuli po pobjedu i dominirali su u prvom poluvremenu, te stvorili nekoliko sjajnih prilika, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je Turska zaigrala nešto bolje i mogla je kazniti Francusku za njene promašaje u 60. minuti kada se Burak Yilmaz našao u sjajnoj prilici, ali je pucao iznad gola.

Francuzi su nakon toga ponovo preuzeli inicijativu, a u 76. minuti su stigli i do vodstva nakon što je Olivier Giroud poslije kornera glavom pogodio za 1:0. Giroud je samo četiri minute ranije ušao u igru.

Međutim, domaći nisu dugo imali vodstvo s obzirom da je samo šest minuta kasnije Ayhan pogodio za 1:1, a na kraju se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat.

Island je na svom terenu bez većih problema stigla do pobjede protiv Andore rezultatom 2:0, a strijelci su bili Sigurdsson i Sigthorsson.

Albanija je također lagano slavila na gostovanju kod Moldavije sa 4:0, a golove su postigli Cikalleshi, Bare, Trashi i Manaj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na tabeli Turska i Francuska imaju po 19 bodova, dok je Island na 3. mjestu sa 15 bodova, Albanija ima 12, a Andora i Moldavija po 3 boda.

Turska je sa ovim bodom praktično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo i može izgubiti od Islanda u narednom kolu s obzirom da u posljednjem igra protiv Andore.

Top Komentari

Alen23
Namješten meč života mi
1 10
VelaHavle
Pi*de francuske, dogovorili s turcima kako bi se Island eliminsao... a prije tekme fol nesto kuhaju s Turcima.. fuj gamad jedna... oni foo zapad, demokratija.. Namjestena utakmica sto posto
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti