Francuzi odahnuli, Mbappe lakše povrijeđen

Ništa ozbiljno

Francuzi odahnuli, Mbappe lakše povrijeđen

E. Škorić

Iako se u prvi mah činilo da se radi o ozbiljnijoj povredi, na kraju se ispostavilo da Kylian Mbappe nije teže povrijeđen.

Mbappe je imao jedan kontakt s Adilom Ramijem na današnjem treningu, nakon čega je ostao ležati na travi, a onda je otišao u svlačionicu.

Prve prognoze su bile da propušta barem nekoliko mečeva na SP-u, neki su tvrdili da je završen turnir za mladog napadača PSG-a, ali ipak je riječ tek o lakšoj povredi.

Mbappe je dobio udarac u zglob na mjesto gdje je i ranije osjećao bolove, ali to ga neće spriječiti da zaigra u prvom meču Svjetskog prvenstva protiv Australije, naravno ukoliko ga Didier Deschamps uvrsti u sastav.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi