FIFA-in superkompjuter predvidio pobjednika Mundijala

Krovna kuća svjetskog fudbala kao nove svjetske prvake vidi reprezentaciju Francuske

FIFA-in superkompjuter predvidio pobjednika Mundijala

S. Grebović

Svjetska fudbalska federacija je uz pomoć vještačke inteligencije napravila simulaciju ishoda predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu. 

Ako je vjerovati simulaciji superkompjutera, Francuzi će u finalu protiv Njemačke nakon 1:1 u regularnom dijelu meča i u produžecima, nakon boljeg izvođenja jedanesteraca (4:3) postati novi prvaci svijeta.

Prije finala Galski pijetlovi će u finalu savladati reprezentaciju Belgije 2:1, dok će Nijemci u drugom polufinalu pobijediti Špance 3:1.

Što se tiče reprezentacija iz regiona, Srbija prema FIFA-nim prognozama neće proći grupnu fazu takomičenja za razliku od Hrvatske koja bi u četvrtfinalu trebala ispasti od selekcije Španije. 

Biće zanimljivo vidjeti da li će se i u kojoj će se mjeri ove prognoze obistiniti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Juraj Kolendić
A vi ne vidite bas dobro, Hrvatska ispada u 1/4 po ovoj simulaciji.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi