Francuzi ostaju bez Batuma

Eurobasket 2009

Francuzi ostaju bez Batuma

Francuska bi mogla ostati bez Nicolasa Batuma u posljednjoj ključnoj utakmici za odlazak na Eurobasket u Poljsku. Naime, jedan od najboljih igrača Francuske ima povredu ramena, a iz njegovog kluba Portlanda su odmah naredili da se vrati u SAD kako bi ljekarski pregled obavili klupski liječnici.

Sličan problem su Francuzi imali i sa San Antoniom kada se povrijedio Tony Parker, pa je morao otići u San Antonio kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede. S obzirom da igrači iz NBA lige imaju izuzetno bogate ugovore, njihovi vlasnici ne žele ništa prepustiti slučaju, pa tako imaju povjerenje isključivo u klupske liječnike. 

Batum je povredu doživio ranije, ali su navodno iz Francuske sakrili tu informaciju kako bi igrač mogao nastupiti protiv Italije, što im je i prošlo, ali je vijest ipak stigla do SAD-a, pa će se Batum morati vratiti kako bi tamo obavio pregled. 

Ako Batum ne bude igrao u nastavku kvalifikacija, biće to dobra vijest za našeg selektora Mensura Bajramovića, jer su Francuzi naš protivnik na putu za Poljsku, naravno ukoliko se naši momci plasiraju u finale baraža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.