Francuzi ostali bez sjajnog defanzivca: Odabrao je Španiju!
Foto: EPA

Hernandez donio veliku odluku

Francuzi ostali bez sjajnog defanzivca: Odabrao je Španiju!

Midhat Šljivak

Reprezentacija Španije dobila je izuzetno pojačanje u defanzivnom redu za narednih 10-ak godina.

Štoper madridskog Atletica Lucas Hernandez odbio je poziv selektora Francuske Didiera Deschampsa i odlučio je da u budućnosti nastupa za Španiju.

Ovaj 22-godišnji defanzivac prošao je sve omladinske selekcije Trikolora. Ipak, usprkos pozivu iz Francuske, odlučio se za Špance.

"Osjećam se kao Španac. Ova zemlja mi je dala sve i ako me selektor pozove, naravno da ću doći", rekao je Hernandez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija je tako vjerovatno dobila veoma dobrog igrača za budućnost koji bi im mogao itekako pomoći. Sada se čeka i odluka njegovog brata Thea koji je član Real Madrida i koji je također igrao za omladinske selekcije Francuske.

Njihov otac Jean-Francois je sezonu proveo u madridskom Atleticu (2000-2001), tu su Theo i Lucas počeli sa ozbiljnjim fudbalom i pokazalo se da su zaista sjajni potencijali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi