Lokomotiv nemoćan u Madridu, Jorgandžije na korak od četvrtfinala

Osmina finala Lige Evrope

Lokomotiv nemoćan u Madridu, Jorgandžije na korak od četvrtfinala

Atletico Madrid je na svom stadionu došao do rutinske pobjede rezultatom 3:0 nad Lokomotivom iz Moskve u prvom susretu osmine finala Lige Evrope.

Domaći su držali sve konce u svojim rukama na današnjem susretu, a prvi put su ozbiljnije zaprijetili u 21. minuti, kada je Koke oprobao svoj udarac sa vrha kaznenog prostora, ali se istakao i golman Lokomotiva Guilherme.

Ipak, samo minut kasnije Jorgandžije stižu do vodstva. Saul Niguez je uzeo loptu na sredini terena, a kako su mu fudbaleri Lokomotiva ostavili puno prostora odlučio se na šut, te je postigao sjajan gol sa distance.

Vodstvom Atletica od 1:0 se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme domaći su udvostručili prednost. Niguez je u 47. minuti poslao sjajan centaršut u kazneni prostor protivnika, do lopte je došao Griezmann i uputio udarac, ali je golman gostiju isti dobranio. Međutim na pravom mjestu se našao Diego Costa koji je pospremio loptu u mrežu sa 2:0.

Imao je Diego Costa dobru šansu i u 58. minuti, ali je njegov pokušaj izblokirala odbrana Lokomotiva.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pokušali su gosti u 78. minuti smanjiti zaostatak, ali je rezervista Lysov iz obećavajuće pozicije šutirao pravo u golmana Atletica Wernera.

Konačnih Atletico - Lokomotiv 3:0 je postavio Koke u 90. minuti nakon asistencije Juanfrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi