Francuzi pregazili Gruziju
Foto: EPA

Gruzijci na minus 42

Francuzi pregazili Gruziju

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je Gruziju u pripremnom meču za Evropsko prvenstvu. Na kraju su Trikolori slavili rezultatom 95:53.

Dominirala je Francuska od prvog do posljednjeg minuta. Već nakon prve dionice rival bh. tima na Eurobasketu je imao sedam poena prednosti (22:15), da bi do poluvremena otišli na plus devet, 41:32.

Treći period donosi potpuno razbijanje Gruzije. Tony Parker i ekipa su ovaj dio igre dobili rezultatom 30:9, te je protivnik već bio razbijen.

Nisu Francuzi stali na tome. Potrudili su se da potpuno pregaze protivničku selekciju, a na kraju su slavili pobjedu od 42 poena razlike.

Svi igrači Francuske, izuzev Florienta Pietrusa, su se upisali u strijelce u ovom meču. Najefikasniji je bio Nando De Colo sa 17 poena, a Charles Kahudi je dodao 13.

Kod Gruzije George Tsintsadze je ubacio 14, a Manucar Markoisvhili je dodao 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.