Francuska razbila Rusiju, Izrael poražen od Ukrajine

Rusija i Izrael poraženi u pripremnim mečevima

Francuska razbila Rusiju, Izrael poražen od Ukrajine

Midhat Šljivak

Košarkaši Rusije upisali su još jedan težak poraz u pripremnim mečevima za Evropsko prvenstvo. Rusi su večeras teško poraženi od Francuske rezultatom 93:55.

Potpuno je Francuska u ovom meču razbila Ruse. Već nakon prve dionice je bilo plus 17 (28:11), da bi na poluvrijeme Rusija otišla s minusom od 20 poena, 50:30.

Nastavak također donosi bolju igru Francuske. Dominantni su bili, posebno u posljednjoj četvrtini, pa su na kraju slavili pobjedu od 38 poena razlike.

Nicolas Batum i Joffrey Lauvergne su predvodili Francusku sa po 13 poena, dok je na drugoj strani jedini dvocifren bio Vitaly Fridzon sa također 13 poena.

Još jedan protivnik iz naše grupe, selekcija Izraela, poražena je od Ukrajine rezultatom 88:83.

Ovaj meč je bio dosta uzbudljiviji, a riješen je tek u finišu, kada je Ukrajina uspjela da prelomi susret u svoju korist.

Alex Mishula je predvodio Ukrajinu sa 19 poena, Kyrilo Fesenko je ubacio 16, dok je kod Izraela najefikasniji bio Omri Caspi sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Gal Mekel je pored 15 poena imao šest skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.