Francuzi sa svim zvijezdama u Litvaniji

Francuzi sa svim zvijezdama u Litvaniji

Nakon što je najbolji igrač Francuske Tony Parker prije mjesec dana najavio kako će sigurno igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u Litvaniji njegovim putem su krenuli i ostali Francuzi iz NBA lige.

"Moram da potvrdim ugovor za sljedeću sezonu i odmah postajem dio reprezentacije. Imamo priliku da stignemo daleko i da izborimo plasman na OI u Londonu, što bi bila sjajna stvar", kaže centar NY Knicksa Ronny Turiaff koji će u Litvaniji biti jedan od najjačih aduta francuske reprezentacije. 

Pored Parkera i Turiaffa u sastavu Francuza će vjerovatno biti i centar Joakim Noah koji igra najbolju NBA sezonu. Ukoliko nastupe Parker, Noah i Turiaff njihovim stopama će vjerovatno krenuti i ostali igrači. 

"Dovoljno sam se odmarao dok sam bio povrIJeđen, tako da neće biti problema. Ovo je jedno od najuzbudljivijih prvenstava i moramo biti konkurentni", Istakao je Joakim Noah, centar Chicago Bullsa (na slici).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.