Francuzi savladali Hrvatsku
Davor Kus

Eurobasket

Francuzi savladali Hrvatsku

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je od selekcije Francukse rezultatom 69:62 u susretu koji je odlučivao o petom mjestu na Eurobasketu u Poljskoj.

S obzirom da su obje selekcije ispunile cilj i obezbijedile plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Turskoj, ova utakmica nije imala nekog rezultataskog značaja, pa je samim tim na njoj bilo dosta dobrih poteza, ali i brzopletih akcija. Francuzi su vodili većim dijelom susreta, te na kraju zasluženo slavili.

Davor Kus je sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka bio prvo ime u selekciji Hrvatske, dok je kod Francuza najefikasniji bio Diot sa također 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.