Francuzi se poigrali s Makedoncima
Nicolas Batum je bio nezadrživ za Makedonce

Eurobasket 2009

Francuzi se poigrali s Makedoncima

U posljednjoj utakmici današnjeg programa na Eurobasketu Francuska je demonstrirala svoju moć protiv Makedonije. Makedonci su izgledali poput razbijene vojske, jednostavno nisu imali nikakvo rješenje za Francusku. Konačnih 83:57 moglo je biti i ubjedljivije, ali su Francuzi na kraju utakmice odmarali glavne igrače, tako da su Makedonci dobro prošli.

Francuska je upisala svoju četvrtu pobjedu na Eurobasketu. Ono što su mnogi predviđali pred početak prvenstva upravo se ostvarilo. Igranje u baražu puno je pomoglo Francuzima koji su na prvenstvo došli najspremniji i najuigraniji, jer dok su svi ostali igrali prijateljske utakmice, Francuzi su tokom ljeta igrali dodatne kvalifikacije, a to je, mora se priznati, daleko ozbiljnije. 

Francuzima je sve polazilo za rukom. Kao da su se Makedonci unaprijed predali, tako je izgledalo na parketu. Makedonija je vjerovatno najlošija reprezentacija koja je izborila drugi krug, ali da gube ovolikom razlikom, i ovako slabim pristupom na terenu, to niko nije očekivao. 

Kod Francuske su najbolji bili Pietrus i De Colo sa po 14 poena, Parker, Batum i Traore su postigli po 13, Turiaf i Bokolo po 4, a Jeanneau i Koffi po 3. Mladi Diot je ubacio 2 poena. Jedini igrač koji se nije uspio upisati u strijelce bio je Boris Diaw. 

Makedoniju su predvodili Sokolov, Gečevski i Massey sa po 9 poena a Pero Antić je postigao 8 poena. 

Francuska se nalazi na korak od plasmana u četvrtfinale, za to im je potrebna još jedna pobjeda, baš kao i Grčkoj, dok će Makedoncima za to dostignuće biti potrebne obe pobjede do kraja, ali pod uslovom da im se i ostali rezultati poklope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.