Francuzi slavili nakon produžetka
Florant Pietrus predvodio je Francuze

Baraž za odlazak na Eurobasket

Francuzi slavili nakon produžetka

U dvoboju dva najveća favorita grupe B baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u košarci, pobjednik je odlučen nakon produžetka, nakon što je rezultat na semaforu glasio 66:66 na isteku 40 minuta.

U dodatnih pet minuta igre Francuzi su imali više koncentracije (ali i sreće), te su Tricolori na kraju slavili zlata vrijednu pobjedu rezultatom 80:77.

Duel Italije i Francuske opravdao je epitet derbija u svakom smislu te riječi. U odličnoj utakmici, koju su obilježile jake odbrane, više koncentracije u završnici imali su francuski košarkaši koji su stigli do pobjede nakon produžetka sa rezultatom 80:77.

Tokom svih 45 minuta susreta ni jedna selekcija se nije uspjela rezultatski odlijepiti, iako je Francuska veći dio susreta držala kontrolu nad rezultatom. U izostanku lidera Tricolora, Tonya Parkera, dirigentsku palicu preuzeo je Florant Pietrus, te sa 20 poena i sedam skokova predvodio svoju selekciju do pobjede. 20 poena dodao je i Baturn, dok je NBA zvijezda Boris Diaw dodao 15, uz po četiri skoka i asitencije.

Najefikasnji u redovima domaćina bio je sjajni Marco Belinelli, koji je Francuzima utrpao 26 poena, dok je u dresu Azzura jedino još Angelo Gigli sa 13 poena bio zapažen na parketu. Može se reći da je podbacio NBA igrač Andrea Bargnani, jer je selektor Italije Carlo Recalcati sigurno od ovog igrača očekivao više od 10 poena, četiri skoka i jedne asistencije, koliko je uspio postici večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.