Francuzi su Francuzi, branitelji naslova

Žele naslov na domaćem terenu

Francuzi su Francuzi, branitelji naslova

Ako pričamo o reprezentaciji Francuske, onda je tu sve jasno. Ne samo da su favoriti grupe već i prvenstva, bez obzira ko će igrati, ko neće. Prije Svjetskog prvenstva se pričalo kako nema Parkera, kako je to bez njega neka druga reprezentacija, a Francuzi su na kraju bili treći.

Možemo samo nagađati kako sve izgledalo da su bili kompletni. Ono što će možda biti najveći izazov
Francuzima jeste prilika da napokon na domaćem parketu osvoje naslov. Do sada su tri puta bili domaćini Eurobasketa, jednom su bili treći, jednom četvrti i jednom peti.

Posljednji put su ugostili najbolje reprezentacije Evrope 1999. godine, tada su završili na četvrtom mjestu.
Uz to Francuzi imaju priliku da odbrane naslov, uzmu medalju na četvrtom velikom takmičenju od posljednjih pet.

Sa Francuskom smo igrali prvi put 1993. godine, upravo u borbi za sedmo i osmo mjesto, bili su bolji 75:83. Nakon toga smo novi duel imali 2003. godine u Švedskoj, držali smo se prvo poluvrijeme, ali je na kraju bilo 76:98. Posljednji okršaj bio je u Beogradu dvije godine kasnije, Francuska je slavila 72:62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.