Francuzi tvrde: Kylian Mbappe je odabrao!

Odlučio se za PSG

Francuzi tvrde: Kylian Mbappe je odabrao!

Midhat Šljivak

Fudbalski svijet još uvijek priča o nevjerovatnom transferu Brazilca Neymara iz Barcelone u PSG, a koji je vrijedan vrtoglavih 222 miliona eura.

Iako su napravili najveći transfer u historiji, vlasnici francuskog tima nemaju namjeru da stanu s pojačanjima, a u narednim danima krenuće po završetak još jednog zaista nevjerovatnog transfera.

Kako navode francuski mediji, do kraja prelaznog roka, novi član PSG-a mogao bi postati i 18-godišnji napadač Monaca Kylian Mbappe.

Navodno, fantastični fudbaler je doni odluku da se želi pridružiti Neymaru na Parku prinčeva, a PSG-u u dovođenju ovog fudbalera pomaže i američka kompanija Nike, koja je spoznor Mbappea i PSG-a.

Ugledni francuski novinar Julien Maynard jučer je napisao kako je Mbappe odabrao odlazak u PSG i da se odluka neće mijenjati.

"Kylian Mbappe je obećao PSG-u da će potpisati ugovor s njima. Sada slijede pregovori s Monacom i ubrzo će otići prva ponuda", istakao je Maynard.

Cijena za Mbappea neće biti nikako mala. PSG je spreman platiti oko 180 miliona eura za ovog fudbalera, što bi bio još jedan zaista nevjerovatan transfer čelnika francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mladi napadač Monaca ranije se povezivao s mnogobrojnim ekipama. Ipak, očigledno je već donio odluku i na Parku prinčeva bismo lako mogli gledati duo Neymar-Mbappe u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi