Francuzi ukinuli Liga kup

Čelnici lige saopštili svoju odluku

Francuzi ukinuli Liga kup

Čelnici lige Francuske su odlučili ukinuti Liga kup. Njihova odluka stupa na snagu od sljedeće sezone.

Liga kup kao takmičenje je osnovan 1993. godine, a počeo se igrati 1994. Ovo takmičenje je otvoreno za sve profesionalne klubove u francuskoj što znači da ga igraju ekipe iz prva dva ranga i određeni broj iz trećeg ranga.

Osvajaču Liga kupa je pripadalo mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali će se sada to mjesto ustupiti timovima (u zavisnosti od plasmana) iz Ligue 1.

Odluku o ukidanju Liga kupa čelnici Profesionalne fudbalske lige Francuske su donijeli kako bi se smanjio broj utakmica za klubove iz ove zemlje.

"Odluka dozovoljava da smanjimo broj utakmica, a to daje fudbalerima više vremena za odmor. U zavisnosti od razvoja situacije u budućnosti, zadržavamo opciju povratka ovog takmičenja", saopštili su čelnici lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi