Ikićevo zbogom Željezničaru!

Defanzivac se ne vraća na Grbavicu

Ikićevo zbogom Željezničaru!

A. Čaušević

U novoj sezoni Frane Ikić i definitivno neće nositi dres Željezničara. 

Ikić je u prošloj, za sarajevske Plave, užasnoj sezoni bio među standardnim u posljednjoj liniji, a Grbavicu napušta nakon godinu i pol.

Ovaj 26-godišnji Zadranin je propustio današnju prozivku i više neće nastupati za višestrukog prvaka BiH. Postalo je to jasno nakon "opomene za isplatu" plata.

Javna je tajna da je Željezničar prvotimcima iz prošle sezone dužan nekoliko plata, a kako novac nije isplaćen Ikić je odlučio da povuće određene poteze.

Naime, hrvatski defanzivac je Željezničaru poslao opomenu pred tužbu uz nadu da će pronaći zajednički jezik te da će se sve završiti na najbolji način.

Ukoliko dugovanja ne budu isplaćena naredni korak kojeg će Ikić poduzeti je tužba Željezničara UEFA-i.

Oglasi

Inače, Željezničar je danas počeo pripreme za novu sezonu. Treneru Tomislavu Ivkoviću su se odazvala 24 fudbalera.

Treningu su prisustvovali sljedeći igrači: Josip Bender, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Irfan Fejzić, Ante Blažević, Amar Musić, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Amar Mehić, Faruk Duraković, Omar Beća, Dženan Osmanović, Petar Bojo, Samir Bekrić, Hamza Gasal, Damir Hrelja, Sedad Subašić, Sinan Ramović, Mustafa Mujezinović, Edin Mujić, Ermin Zec i Luka Juričić.

Plavi će u narednim danima nastaviti s intenzivnim treninzima, a 1. jula je planiran put u Konjic gdje će ekipa obaviti glavni dio priprema. Uskoro će biti poznati i rivali na pripremama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na današnjem sastanku Uprave i nogometaša, čelnici kluba su obećali da će do odlaska u Konjic biti isplaćena jedna zaostala plata. Dugovanja prema nogometašima su velika, a vodstvo kluba sa Grbavice pod velikim pritiskom.

Željezničar će novu sezonu Premijer lige početi domaćim susretom 17. ili 18. jula kada će na Grbavici dočekati Borac.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

benyamin
jedan od najboljih stopera u ligi
10 3
mosaljozemosaplavo
i nisi neki igrac iskreno
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti