Ivković: Ova situacija nije došla preko noći, neće ni proći...

Plavi počeli sa radom

Ivković: Ova situacija nije došla preko noći, neće ni proći...

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara danas su počeli sa radom.

Na Grbavici je predstavljen i novi šef struke Tomislav Ivković.

Ivković se u plavom salonu obratio medijima i govorio o svom dolasku u Željezničar, planovima, igračkom kadru...

“Hvala što ste došli u tako velikom broju, ovo je veliko iznenađenje. To će mi dati dodatni motiv za rad u klubu. Ovo je dobar znak, Željo je ipak institucija, ostala je duša“, prve su bile riječi Ivkovića.

Govorio je i o svojim planovima.

“Složio sam se sa ljudima u klubu da situacija nije lagana. U razgovoru sa ljudima iz Uprave dogovorili smo dinamiku rješenje problema prema igračima. Došli smo do dogovora da se jedan dio obaveza riješi prema dogovoru kluba i igrača, a ako tako ne bude, onda smo u problemu. Ciljevi su da u što kraćem roku, a on je vrlo kratak, napravimo selekciju, te što brže iskristaliziramo igrače za koje smatramo da trebaju ostati, te da vidimo deficitarne pozicije. To je zahtjevan posao, krećemo od nule. Mladi igrači trebaju zaslužiit šansu. Jedno je željeti da imate njih, a drugo je da li ima takvih. Moramo imati veći broj domaćih igrača, iz vlastite škole, te da ti momci imaju motivaciju koja je potrebna, a ona počinje od malih nogu. Oni tu ljubav trebaju prenijeti na strane igrače“, jasan je bio hrvatski stručnjak.

Naveo je da svi trebaju imati strpljenja u ovakvoj situaciji, te kazao da su navijači Željezničara čudesni.

Oglasi

“Moraju imati strpljenja, moraju podržati ekipu kada je teško. Želimo svi skupa napraviti pravu atmosferu“.

Navijači Željezničara uputili su ultimatum čelnicima kluba da moraju podnijeti ostavke. Ivković je prokomentarisao i tu situaciju.

“Moj posao je da treniram i da budem na liniji sa ljudima koji vode klub. Ultimatum je gruba riječ, klasična navijačka priča. To su ljudi koji srcem i dušom žele uspjeh svog kluba. Preko noći nije došla ova situacija, a sigurno neće ni proći“, dodao je Ivković koji je novinare pitao da li se zapravo to odnosi na sadašnje rukovodstvo kluba ili ono ranije.

“Mora proći jedan period da se vidi da li ima pomaka. Nećemo stalno mijenjati predsjednike, trenere, Upravu...I za mene je ovo izazov, želim sa velikim iskustvom pomoći Želji da dođe tamo gdje je bio“.

Oglasi

Navijači se nadaju plasmanu u Evropu naredne sezone.

“To svi žele. Nema tu pritiska, iako znam šta navijači žele. I ja želim biti trener Real Madrid. Jedno je želja, drugo je realnost. Treba vidjeti kvalitete igrača, ostali su igrači koji su bili sedmi na tabeli. Kako sada dovest npr. deset igrača, a klub nema novca da dovede deset igrača?  Treba dobro da se radi, da igrači pokažu ono što nisu do sada, ali opet to zavisi od kvalitete igrača“.

Da li ste se informisali gdje dolazite, s kojim ljudima će te raditi?

“Da sam dolazio po informacijama, nema šanse da bi sada bio ovdje. Ja sam pošten, karakteran, direktan, a sve što imam reći ljudima iz kluba sigurno ću im reći. Baka Slišković je bio dvije – tri sedmice, ne znam razlog i ne razmišljam uopšte o tome. Razmišljam o sebi, kao da ću ostati sto godina, a možda ću se spakovati sutra. Gdje god sam radio, ostao sam sa ljudima u finom odnosu. Imam veliko iskustvo, ništa me ne može iznenaditi. Što je danas istina, sutra je laž. Bitno je da smo krenuli, vidjet ćemo. Željo je institucija. Neko mora pomoći u ovakvoj situaciji, sada će doći i navijači ako Bog da, a odmah je to druga priča. To je sigurno mnogo nedostajalo u proteklom periodu, oni bi dobili pola utakmice, pa bi bili drugi ili treći, a ne sedmi. To je vojska, snaga, a kada još imaš kvalitet sve je drugačije“, dodao je na kraju Ivković.

Ivkoviću su se na prvom treningu odazvala 24 nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To su: Josip Bender, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Irfan Fejzić, Ante Blažević, Amar Musić, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Amar Mehić, Faruk Duraković, Omar Beća, Dženan Osmanović, Petar Bojo, Samir Bekrić, Hamza Gasal, Damir Hrelja, Sedad Subašić, Sinan Ramović, Mustafa Mujezinović, Edin Mujić, Ermin Zec i Luka Juričić.

Plavi će u narednim danima nastaviti s intenzivnim treninzima. Istovremeno će biti dogovoreno i niz prijateljskih mečeva.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semano1
Realno i posteno
8 0
Tas14
Nazalost, cim takvu izjavu das to znaci da se u startu predao
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi