Osim o spletu nesretnih okolnosti: Milion? Nema! Ništa, sitnica. Sve dogovoreno, ali nejma!

Gostovao u podcastu portala SportSport.ba

Osim o spletu nesretnih okolnosti: Milion? Nema! Ništa, sitnica. Sve dogovoreno, ali nejma!

O. Lekić

Gostujući u podcastu portala SportSport.ba trener Željezničara Amar Osim govorio je o svim nesrećama koje su u posljednjem periodu pratile klub i spletu okolnosti koje su dovele do poprilično teške situacije na Grbavici.

“Ušli smo u lošu finansijsku spiralu. Ušli smo u sezonu u kojoj umjesto da smo se borili za titulu i dobiti neke pare. Hajde, igraćeš Evropu. Hajde, pa se tješiš jer prošle godine nisi igrao Evropu, jer nisi dobio licencu. Nešto smo mi malo pogriješili, ali imali smo posla sa neljudima. Sa neljudima! To je tako. Neko iz nekog kaprica i nekog interesa ti uskrati licencu. Zbog neljudi.”, govorio je Osim, a onda nastavio:

“Ali eto, sad igraš Evropu i možda ćeš dobiti neke pare, a u isto vrijeme mene zove press služba Juventusa, da ja pričam o njihovom novom pojačanju kojem sam nekad bio trener. Gdje ti 500.000 eura padne ovako s neba. Čovjeka čekaju, press služba zove, ne neki divlji novinar.

Ali… Nema! Milion? Nema! Ništa, sitnica. Sve dogovoreno, ali nejma. Od toga se može živjeti i od toga žive mnogi drugi klubovi, to nije sramota. E ni to ne možeš dobiti, a već si izgubio što si izgubio.

Teško je to. To su neke pare koje su bile u zraku, a neke su već bile tu. I samo ti vjetar odnio. I kažete kako? Pa ne može, bez para.”

Plavi sa Grbavice po svoj prilici će na narednoj skupštini mijenjati Statut kako bi se omogućio ulazak privatnih investitora u klub. Međutim, za sada se čini da nema velikog interesa, a Osim nije krio razočarenje.

“Treba neko ko ima pare, ali ne vidim da baš ljudi tako lako svoje pare daju za nešto što se zove fudbal, jer znaju da ih ne mogu vratiti tako lako. Ne vidim baš da neko takvu ljubav ima - da kaže ‘ja to volim baš toliko…’

Ne vidim to. Nažalost. A pogotovo na ovom vaktu.”, završio je trofejni trener Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijeli razgovor sa Amarom Osimom i Feđom Dudićem u našoj Garaži pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ElComandante
Sa njim je Zeljo postao seljackiji klub od Siminog Hana
21 17
Brazuka
Došao si na ruzan način, prosipao si inat e tako ces i otići ubleho stara. Nisi nikome vise zanimljiv, zato odlazi.
19 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi