Frank Lampard pred novim angažmanom

Bivši trener Chelseja

Frank Lampard pred novim angažmanom

A. Čaušević

Frank Lampard bi uskoro mogao realizovati novi trenerski angažman i to u Premiershipu. 

Lampard je aktuelnu sezonu počeo kao trener Chelseaja, a smijenjen je u januaru poslije niza loših rezultata.

Kako sada stvari stoje nekada odlični veznjak će naredne takmičarske sezone ponovo na klubu nekog od klubova iz Londona.

Naime, Crystal Palace namjerava raskinuti ugovor s Royom Hodgsonom te već uveliko nagovara Lamparda da preuzme popularne Orlove.

Palace je i ove sezone završio u donjem dijelu tabele. Opstanak je odavno i na vrijeme osiguran, ali čini se da to nezadovoljava apetite klupskog rukovodstva.

Lamapard je ranije svoj trenerski zanat kalio u Derbyju, a odlazak u Chelsea se pokazao kao krupan zalagoj te mu je očigledno potrebno još iskustva.

Oglasi

Inače, Lampard je Stamford Bridgea otišao nakon serije slabih utakmica, a na njegovo mjesto stigao je njemački stručnjak Thomas Tuchel koji je tim odveo do finala Lige prvaka i FA Cupa.

Bivši engleski reprezentativac je već naplatio otkaz u voljenom klubu. Njemu je isplaćeno dva miliona funti, ali ta je cifra zaista zanemariva jer je Roman Abramovich ranije potrošio pravo bogatstvo zbog otkaza.

Trenerima kojima je uručio otkaz isplatio je 112 miliona funti, a najviše novca je dobio Antonio Conte kojem je na račun leglo 26.6 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jose Mourinho je u dva navrata dobio otkaz. Prvi put je 2007. godine zaradio 23.1 milion funti, a osam godina kasnije 8.3 miliona funti. Više je to novca od Contea, ali on ih je dobio u dva mandata.

Lampard je dobio skromnih dva miliona funti, a jedini koji su iz Chelseaja otišli bez ijedne funte su Guus Hiddink i Rafa Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi