Everton predstavio Franka Lamparda

Dobio posao, kako se i najavljivalo

Everton predstavio Franka Lamparda · Zvanično

Eldar Ganibegović

Frank Lampard i zvanično je postao novi trener Evertona.

Lampard je tako dobio posao nakon godinu dana, a nakon što je u januaru prošle godine napustio Chelsea koji je od jula 2019. godine vodio u 84 utakmice na kojima je ostvario 44 pobjede, 17 remija i 23 poraza.

Karamele su se nedavno rastale od Rafe Beniteza, a ekipu je protiv Aston Ville vodio Duncan Ferguson, koji je uz Rooneyja, Vitora Pereiru i Lamparda bio kandidat da naslijedi Španca na užarenoj klupi.

Kako se s Otoka i najavljivalo, Lampard je danas predstavljen kao novi menadžer ekipe s Goodison Parka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Velika mi je čast da predstavljam i vodim klub koji ima tradiciju i veličinu kao Everton", rekao je Lampard na predstavljanju.

Debi s novom ekipom Lampard će imati petog februara kada Everton u šesnaestini finala FA Cupa dočekuje Brentford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi