Frankfurt glatko odbio prvu ponudu za Luku Jovića

Bezuspješan pokušaj Crystal Palacea

Frankfurt glatko odbio prvu ponudu za Luku Jovića

Srbijanski napadač Luka Jović ove sezone igra nevjerovatno i prvi je strijelac Bundeslige sa 12 postignutih pogodaka na 15 utakmica.

Ovaj 21-godišnjak je blistavim partijama na sebe skrenuo pažnju velikog broja klubova, a njegov Eintracht Frankfurt je već dobio jednu ponudu koju je glatko odbio.

Jovića je već u januaru želio angažovati Crystal Palace, ali Frankfurt nije htio prodati svog najboljeg igrača u ovaj klub, te je odmah na startu dao doznanja Englezima da do dogovora neće doći.

Zanimljivo je da Jović nije ugovorom vezan za Frankfurt, već za Benficu, ali je jasno da će njemački klub iskoristiti pravo da otkupi njegov ugovor po isteku posudbe na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Luka Jović je rođen u Bijeljini, ali je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi iz koje je 2016. otišao u Apollon Limassol. Samo godinu nakon toga, Jović je postao član Benfice s kojom je tada potpisao ugovor do 2021. godine.

Najveći kandidat za dovođenje Luke Jovića je Bayern Munchen, koji se u posljednje vrijeme ozbiljno interesuje za njega.

Top Komentari

niko nikovic
Nije on očima vidio Apollon
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi