Frankfurt i Augsburg slavili uvjerljive pobjede

Njemačka Bundesliga

Frankfurt i Augsburg slavili uvjerljive pobjede

Ekipe Eintracht Frankfurta i Augsburga danas su slavile sigurne domaće pobjede protiv Hannovera, odnosno Freiburga u okviru 6. kola njemačke Bundeslige. 

Frankfurt je na domaćem terenu slavio protiv Hannovera sa 4:1, dok je Augsburg istim rezultatom bio bolji od Freiburga.

U susretu Eintrachta i Hannovera za domaće su pogađali N'Dicka, Rebić, De Guzman i Jović, a za goste Muslija. S druge strane, u susretu Augsburga i Freiburga za domaće su pogađali Caiuby i tri puta Finnbogason, dok je jedini gol za goste djelo također igrača Augsburga Schmida koji je nespretno zatresao vlastitu mrežu.

Frankfurt je sada 11. na tabeli sa sedam bodova, Hannover je posljednji sa samo dva, Augsburg je osmi sa osam bodova, dok je Freiburg na 13. poziciji sa sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi