Radonjićev evropski debi za Marseille iz noćne more
Foto: Screenshot

Krivac za drugi gol Eintrachta

Radonjićev evropski debi za Marseille iz noćne more

Eintracht Franfurt je u meču prvog kola grupe H Lige Evrope stigao do velike pobjede na gostovanju kod Marseillea rezultatom 1:2 i to sa igračem manje.

Poveo je Marseille u trećoj minuti preko Ocamposa i bio bolji većim dijelom prvog poluvremena koje je i završeno rezultatom 1:0.

Međutim, Torro je u 52. minuti poravnao na 1:1, ali je Eintracht sedam minuta kasnije ostao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton zaradio Jetro Willems.

Vršio je Marseille pritpisak do kraja susreta, ali je Luka Jović u 89. minuti šokirao domaće i donio pobjedu Eintrachtu.

Tragičar Marseillea je bio Nemanja Radonjić koji je ovog ljeta stigao na Velodrome iz Crvene zvezde. Radonjić je u igru ušao u 72. minuti umjesto Ocamposa i tako debitovao za Marseille u jednom evropskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, neće on ovu utakmicu pamtiti po dobrom pošto je bio najodgovorniji za gol Jovića. Radonjić je došao do lopte u blizini svog gola i umjesto da je ispuca što dalje, on je uspio dodati Faletteu, koji nakon duplog pasa sa jednim igračem Eintrachta nekoliko trenutaka kasnije i asistira Joviću za 1:2 i pobjedu Nijemaca.

Promo

Top Komentari

Naser
jaaaak jeee hahahaja..radonjic..sms....ovo ono
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi