Luka Jović šokirao Marseille na sablasnom Velodromeu

Liga Evrope, grupe G i H

Luka Jović šokirao Marseille na sablasnom Velodromeu

Današnjim mečevima grupne faze je i zvanično počela nova sezona Evropske lige. Zanimljivo je bilo i u izuzetno jakoj grupi H u kojoj se nalaze Marseille, Lazio, Eintracht Frankfurt i Apollon.

Marseille je na Velodromeu ugostio ekipu Eintracht Franfurta, a iako je poveo na startu meča, gosti su uspjel slaviti sa 1:2.

Poveo je Marseille već u trećoj minuti kada je Lucas Ocampos zatresao mrežu Trappovog gola nakon asistencije Thauvina.

Imao je Valere Germain odličnu šansu da povisi na 2:0 u 10. minuti, ali je Trapp bio na visini zadatka, da bi se isti igrač našao u izglednoj situaciji u 30. minuti. Ponovo je uspješniji bio golman Eintrachta.

Vodstvom Marseillea od 1:0 se otišlo na odmor, ali je nakon osam minuta igre u nastavku Eintracht stigao do poravnanja. De Guzman je izveo korner, a Lucas Torro glavom pogodio za 1:1.

Eintracht je u 59. minuti ostao sa igračem manje pošto je Jetro Williams zaradio drugi žuti karton zbog faula nad Payetom.

Marseille je pojačao pritisak nakon isključenja Williamsa, ali nije uspo stvoriti konkretniju šansu pošto se Eintracht odlično branio, a onda je Luka Jović u 90. minuti sjajno pogodio za 1:2 i veliko slavlje gostiju.

Treba istaći da se duel Marseillea i Eintrachta igrao pred praznim tribinama zbog ispada navijača francuskog tima u prošloj sezoni Lige Evrope.

U drugom susretu grupe Lazio je na Olimpicu ugostio kiparski Apollon i upisao trijumf rezultatom 2:1. Lazio je poveo preko Luisa Alberta u 14. minuti, a iako je i Apollon imao par izglednih situacija, Rimljani su došli do novog gola u 84. minuti kada je Immobile realizovao najstrožiju kaznu za 2:0.

Ipak, neugodni Apollon je uspio stići barem do počasnog pogotka kada je u 89. minuti Zelaya pogodio za konačnih 2:1.

Sjajnu priliku za 3:1 imao je naš Senad Lulić u samom finišu meča, ali nije uspio postići gol.

Kada je u pitanju grupa G, Rapid iz Beča je pred prepunim tribinama Allianz stadiona sa 2:0 savladao Spartak iz Moskve.

Prvo je u 50. minuti Muldurg pogodio na asistenciju Murga, da bi asistent kod prvog gola postavio konačnih Rapid - Spartak 2:0 u 68. minuti.

Villarreal je na svom terenu kao veliki favorit ugostio škotski Rangers. Španci su dominirali, stvarali prilike, ali na kraju su gosti uspjeli izvući remi (2:2) u drugom meču grupe G.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Doveo je Žutu podmornicu u vodstvo Carlos Bacca već u prvoj minuti susreta, a rezultatom 1:0 se otišlo na odmor. Ipak, Rangers je koristio svoje prilike, pa je jednu od rijetkih u 67. minuti Arfield pretvorio u 1:1.

Poveo je ponovo Villarreal i to samo dvije minute kasnije preko Morena, ali je ponovo Rangers stigao do poravnanja. Strijelac gola za 2:2 je bio Lafferty u 76. minuti. Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Rangers došao do važnog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi