Magija "suhim listom": Panenka iz slobodnjaka sa 20-ak metara i to vanjskim dijelom kopačke

Nezaboravna majstorija

Magija "suhim listom": Panenka iz slobodnjaka sa 20-ak metara i to vanjskim dijelom kopačke

A. Čaušević

Postići gol direktno iz slobodnog udarca nikada nije bio lagan zadatak. 

Jedan od najboljih golova ikada iz slobodog udarca postignut je još prije 50-ak godina, a strijelac je bio Francz Beckenbauer (76).

Beckenbauer se smatra najelegantijim defanzivcem ikada što je pokazao i prilikom izvođenja zaista nezaboravnog slobodnog udarca.

Popularni Kaiser je namjestio loptu na 20-ak metara, uzeo je zalet, udario je loptu vanjskim dijelom kopačke i pogodio na maestralan način.

Iako je bio defanzivac Beckenbauera je krasila odlična tehnika, vizija i osjećaj za igru. Postao je prototip igrač na poziciji libera koja je bila itekako popularna u njegovo vrijeme.

S Bayernom je osvojio sve što se može osvojiti. Isto je uradio i sa reprezentacijom Njemačke s kojom je interesantno bio i prvak svijeta kao igrač i kao trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesnanto da Bayern nije jedini njemački klub za koji je igrao pošto je bio član i HSV-a. Još je nastupao i u američkom MLS-u.

Jedina mrlja u karijeri mu je optužba za pranje novca prilikom organizacije Svjetskog prvenstva 2006. godine. Istraga je okončana 2020. godine zbog zastare.

Top Komentari

Klicko
Ovi današnji navijači bajerna ne sjećaju se Claudia Pizzara a ne ovog naciste hahha
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi