Freddy Adu na izlaznim vratima Benfice

Freddy Adu na izlaznim vratima Benfice

E. Škorić

Amerikanac ganskih korijena Freddy Adu u pregovorima je sa portugalskom Benficom oko svoje budućnosti. Nakon neuspješne posudbne u francuskom Monacu, Adu se vratio u Portugal, a upitno je hoće li ostati, ili će potražiti novi angažman.

Nekad najveći talent svjetskog fudbala, Freddy Adu, nastupao je za vašingtonski D.C. United kao najmlađi američki sportaš. Potom je u ljeto 2007. godine prešao u Real Salt Lake gdje je zabilježio nekoliko odličnih nastupa, što mu je na kraju donijelo i prelazak u portugalsku Benficu za 2 miliona eura.

U dresu Benfice debitovao je u kvalifikacijskoj utakmici Lige Prvaka, te nakon dobrih par utakmica, Adu se poslije nije uspio nametnuti treneru Jorge Jesusu. Posuđen je u Francusku, tačnije Monaco. No, ni tamo američki reprezentativac nije zadovoljio, pa je ovog ljeta vraćen u Lisabon.

Prema pisanju Twittera on je u pregovorima sa lisabonskim klubom, dakako, tema je njegova budućnost. Nije poznato hoće li 19-godišnji Adu ostati u Portugalu, unatoč interesovanju nekolicine timova iz Holandije. Budući da trener Jorge Jesus i ovaj put ne misli ozbiljno računati na Freddyja, velika je mogućnost da nakon pregovora spakuje kofere i zaputi se prema zemlji tulipana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.