Trener Metza izjavom izazvao "zemljotres" u Evropi: "Fudbal su uništili i sve je namješteno"
FOTO: EPA

Bez dalke na jeziku

Trener Metza izjavom izazvao "zemljotres" u Evropi: "Fudbal su uništili i sve je namješteno"

Haris Zilić

U 19. kolu francuske Ligue 1 Lyon i Metz su remizirali rezultatom 1:1.

Lyon je ovim bodom na pauzu otišao sa izuzetno loše 13. pozicije i 24 boda, dok je Metz u zoni ispadanja, tačnije na 18. poziciji koja na kraju sezone vodi u play out sa 16 osvojenih bodova.

Nakon meča nezadovoljan suđenjem i pojedinim spornim situacijama oglasio se trenera Metza Frederic Antonetti, koji je bez dlake na jeziku osuo paljbu prema današnjem stanju u fudbalu.

"Ovo je sramota i užas. Fudbal je namješten sport. Izgubio je draž i ovaj plemeniti sport je uništen radi pojedinaca. Sramite se", izjavio je Antonetti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Izjava trenera Metza ubrzo je odjeknula evropskim medijima, a u posljednje vrijeme gledamo dosta diskutabilnih situacija, čak i u nekim VAR donosi čudne odluke, tako da i njegova upotreba nije baš zadovoljila fudbalske fanove i simpatizere.

Fudbal je posljednjih godina donio i neke zanimljive promjene, vidjet ćemo šta nosi budućnosti, ali čini se da vlada sve veće nezadovoljstvo među igračima i trenerima, što i vodeću garnituru baš i ne brine.

Top Komentari

Majan
Otkrio toplu vodu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi