Fredi Bobić rastužio Frankfurt: Luka Jović ode, veliki klub dolazi po njega

Odlazi u Real Madrid

Fredi Bobić rastužio Frankfurt: Luka Jović ode, veliki klub dolazi po njega

E. Škorić

Ne stišavaju se glasine oko mogućeg prelaska Luke Jovića u redove Real Madrida.

Jović je impresionirao velikane širom svijeta nakon fantastične sezone u Frankfurtu, pa su i u redovima Eintrachta svjesni da bi ga ovog ljeta mogli izgubiti. Interes klubova kao što su Real i Barcelona jednostavno njemačkom klubu ne daju nadu da bi mogli zadržati srpskog napadača.

I sam predsjednik Eintrachta i bivši napadač Fredi Bobić je potvrdio tokom gostovanje u jednoj emisiji na ZDF-u da će Jović najvjerovatnije otići po završetku sezone.

"Definitivno postoji šansa za Jović potpiše za Real Madrid. Nadam se i želim da Luka ostane ovdje, ali sam realan i znam da veliki klub želi da kupi Luku, tako da nemamo šanse", kazao je Bobić.

Luka Jović je od 17. aprilal i zvanično igrač Frankfurta!

Jović je na ljeto 2017. godine stigao u njemački klub na posudbu iz Benfice, a dogovor je bio da u ovom klubu ostane dvije sezone. Ipak, Frankfurt je odlučio iskoristiti opciju da otkupe njegov ugovor što su danas zvanično uradili.

Momak koji je rođen u Bijeljini danas je zvanično potpisao ugovor s Frankfurtom do ljeta 2023. godine, a nije poznato da li ima u ugovoru opcija otkupne klauzule.

"Sretni smo što Luka ostaje s nama. Za nas nije bilo pitanja da li ćemo ga kupiti i sada možemo reći da se to zvanično desilo. On ostaje kod nas i potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine", poručili su iz Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvoj sezoni u Frankfurtu na 22 utakmice postigao je osam golova, dok je ove sezone eksplodirao i već je dao 17 golova u Bundesligi na 27 utakmica. U Evropskoj ligi dodao je osam golova.

Top Komentari

Medo-Brundo
Nasliv je sranje!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije