Freiburg i Hamburger SV podijelili bodove

Njemačka Bundesliga

Freiburg i Hamburger SV podijelili bodove

Freiburg i Hamburger SV odigrali su meč bez golova (0:0) na otvaranju 14. kola njemačke Bundeslige.

Susret na Schwarzwaldu donio je okršaj respektabilnih ekipa koje nikako da napuste donji dio tabele, pa se pobjeda nametnula kao imperativ i za jedne i za druge.

Upravo taj imperativ donio je dozu opreznosti u igri ovih timova i gledatelji na stadionu na kraju su ostali uskraćeni za ono najvažnije - golove.

Freiburg je bio dominantniji, imao je posjed, bio je konkretniji prema naprijed, ali sve to je bilo uzaludno pošto je mreža gostiju sa sjevera Njemačke ostala netaknuta.

Za Freiburg je ovo 12. bod i njime se malkice približio sigurnoj zoni, dok je Hamburger SV na dva boda više i tik iznad crte.

Za Hamburger SV večeras zbog bolesti nije nastupio bh. reprezentativac Sejad Salihović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Freiburg - Hamburger SV 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi