U Freiburgu u čudu zbog zahtjeva navijača Juventusa, cijelo jutro postavljali stolice na tribini

To nisu očekivali, ali su morali reagovati

U Freiburgu u čudu zbog zahtjeva navijača Juventusa, cijelo jutro postavljali stolice na tribini

E. Čaušević

Freiburg i Juventus večeras igraju revanš utakmicu osmine finala Evropske lige, a u centru pažnje našli su se navijači italijanskog velikana jer su za njemački klub imali neočekivan zahtjev pred večerašnji meč koji je na kraju morao biti ispunjen.

Juventus je u prvoj utakmici pred svojim navijačima uz dosta muke uspio da pobijedi Freiburg s minimalnih 1:0. Jasno je da u ovom dvomeču ništa nije riješeno, te da nas očekuje sigurno dosta uzbuđenja u večerašnjem revanšu.

Freiburg je pokazao da može igrati protiv Juventusa u prvoj utakmici i sigurno je da će igrači njemačkog kluba večeras dati maksimum da pokušaju doći do preokreta i velike senzacija u osmini finala.

Očekuje se da će stadion Europa Park u Freiburgu večeras biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a u centru pažnje pred meč našli su se navijači Juventusa zbog neočekivanog zahtjeva.

U Freiburgu su bili iznenađeni kada je stigao zahtjev navijača Juventusa da moraju napraviti određene promjene na dijelu tribine koja je predviđena za gostujuće navijače.

Kao što je poznato u Njemačkoj je često slučaj da na stadionima gdje su najvatreniji domaći navijači i tribini gdje su gostujući navijači nema stolica jer oni meč odgledaju stojeći zbog toga što navijaju tokom cijele utakmice.

Oglasi

UEFA-ina pravila dozvoljavaju da na pojedinim dijelovima tribina nema stolica zbog navijača koji navijaju i stoje cijelu utakmicu, ali se to gostima iz Torina očito ne sviđa.

Na dijelu tribine gdje su gostujući navijači stadiona u Freiburgu inače nema stolica, te su navijači Juventusa odlučili da reaguju.

Oni su tražili da se postave stolice na tribini gdje će oni biti jer ne žele da stoje cijeli meč već žele da imaju opciju da mogu sjesti na sjedište jer su platili ulaznice za to.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Njemački klub je morao ekspresno reagovati iako su bili u čudu zbog takvog zahtjeva. Ipak, morali su ispoštovati ono što traže navijači Juventusa i to su uspjeli da urade jer su jutros postavili sve stolice na dijelu tribine gdje će biti navijači Stare dame.

Podsjećamo, utakmica između Freiburga i Juventusa igra se od 18:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi