Vratio se da oživi karijeru, a Juventus donio odluku koja će slomiti srce na komadiće

Tome se Pogba nije nadao

Vratio se da oživi karijeru, a Juventus donio odluku koja će slomiti srce na komadiće

E. Čaušević

Paul Pogba se nakon više od pola godine pauze vratio na teren, ali je uspio odigrati tek 35 minuta u dvije utakmice nakon čega se ponovo sam povrijedio vježbajući slobodne udarce na treningu. U Juventusu gube strpljenje zbog njega i spremni su na drastičan potez.

Pogba se ljetos vratio u Juventus nakon šest godina koje je proveo u Manchester Unitedu. U Juve je stigao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor, te se od njega očekivalo u ovoj sezoni da bude veliko pojačanje.

No, sve je pokvarila teška povreda koljena koju je zadobio na pripremama, a nije pomogla ni činjenica što je Pogba odugovlačio s operacijom zbog čega je njegov oporavak trajao duže od predviđenog.

Krajem prošlog mjeseca konačno je zaigrao i u dva meča skupio 35 minuta, ali je Pogba ponovo van terene zbog nevjerovatnog razloga.

On je protekle sedmice na jednom treningu vježbao slobodne udarce i sam se povrijedio. Radi se o povredi aduktora zbog koje će francuski reprezentativac van terena biti oko mjesec dana.

U Juventusu su frustrirani zbog Pogbe jer je i prije povrede prekršio disciplinu kluba kašnješem na trening zbog čega ga je Masimilliano Allegri izbacio iz sastava za utakmicu Evropske lige protiv Freiburga.

Oglasi

Međutim, čini se da stvari za Pogbu idu samo nizbrdo i da nema kraja lošim vijestima za veznog igrača Juventusa.

Italijanski mediji prenose da su u Juventusu razočarani njegovim neodgovornim ponašanjem i da su od ovog 29-godišnjaka očekivali više. Prvo ih je razočarao odgodom operacije koljena prošlog ljeta jer je htio da se oporavi prirodnim putem i bude spreman za Mundijal što nije uspio.

Kasnije je morao na operaciju i svoj oporavak je produžio za najmanje tri mjeseca zbog čega su u klubu bili itekako ljuti. Kašnjenje na trening, pa povreda tokom vježbanja slobodnjaka je samo pogoršala stvari.

Mediji na Apeninima čak pišu da se u Juventusu kaju što su uopšte vratili Pogbu, te da su spreman na drastičan potez ukoliko se stvari ne promijene u skorije vrijeme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Juventus bi na ljeto mogao čak raskinuti ugovor s Pogbom jer se njegov povratak u ovaj klub pretvorio u pravu noćnu moru.

Pogba s Juventusom ima ugovor do ljeta 2026. godine i očekivao je da se u Staroj dami može vratiti u nekadašnju formu, ali sada je čini se miljama daleko od toga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi